10 januar 2020

Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv, ser et enormt potentiale i Vejle, og han roste udviklingen i Vejle Kommune i sin peptalk til de 800 fremmødte deltagere til årets traditionsrige nytårskur.

Årets nytårskur for erhvervslivet i Vejle Kommune blev holdt i den helt nye konferencesal på Vingsted Hotel & Konferencecenter. Her blev 800 uddannelses- og erhvervsfolk budt velkommen af erhvervschef Morten Damgaard, inden borgmester Jens Ejner Christensen gik på scenen for at holde sin nytårstale.

Borgmester Jens Ejner Christensen stod traditionen tro for årets nytårstale til erhvervslivet i Vejle Kommune, og han glædede sig over de flotte fremmøde.

Jens Ejner Christensen så tilbage på et begivenhedsrigt 2019 i Vejle Kommune ned bl.a. nye virksomheder, første spadestik til den nye politiskole, Vejle som startby i Tour de France i 2021 og indvielse af e-sport center. Det blev året, hvor Vejle Kommune overhalede Esbjerg Kommune med antal indbyggere, og nu er den femte største kommune i Danmark. Men det var også året, hvor der blev vedtaget en ny erhvervspolitik, og hvor dialogen forud for den nye erhvervspolitik fyldte meget.

– FN´s 17. verdensmål handler om partnerskaber. Det hænger på væggen i borgmesterkontoret, så jeg hver morgen bliver mindet om vigtigheden af, at vi som kommune indgår i partnerskaber om at løse tidens udfordringer. Og lad det være et af mine ønsker for det nye årti, at vi som kommune bliver endnu dygtigere til at indgå i partnerskaber med alle fra erhvervslivet og borgerne i Vejle Kommune, sagde Jens Ejner Christensen.

Samtidig benyttede borgmesteren også muligheden til at se frem mod et nyt årti, hvor Vejle Kommune, sammenlignet med situationen for ti år siden, har en styrkeposition. Vi skal i fællesskab sætte ambitiøse mål for fremtiden. Vi skal også i fælleskab turde drømme stort, for de vildeste drømme er nogen gange dem, der giver de bedste resultater. Lad os sammen eksperimentere og tro på fremtiden, og lad os gøre det med fokus på det gode partnerskab. Stor tak for samarbejdet i 2019.

Enormt potentiale i Vejle

Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv, var inviteret til Vingsted Hotel & Konferencecenter for at tale og inspirere de fremmødte deltagere til årets nytårskur. Brian Mikkelsen pegede i sin tale på tre centrale temaer, som han tror kommer til at fylde det kommende år – regeringens klimaplan, digitaliseringen af samfundet og potentialet i de kreative erhverv.

Fremtidens arbejdsmarked bliver, ifølge Brian Mikkelsen, langt mere spændende end tidligere, og fremtidens job bliver langt mere udfordrende, når maskinerne tager de mere rutineprægede arbejdsopgaver. Men den teknologiske udvikling kommer også til at kræve en omstilling hos alle.

– Vejle er frontløber på mange områder indenfor digitalisering. I arbejder med teknologien i det nye AI Innovation House, og Danmark har brug for større fokus på dette, for hele verden bliver ændret af digitaliseringen.

Brian Mikkelsen roste udviklingen i Vejle Kommune, som han ser et enormt potentiale i.

– Her i Vejle har man en intention om at have et kulturmetropol, hvor udvikling og vækst hænger sammen med evnen til at skabe en stærk og sammenhængende storbyregion. Jeg synes, det er helt rigtig set, at det ikke kun er arbejdskraft og pendling, der tiltrækker tilflyttere, men at det lige så meget er kulturlivet, kunsten og kreativiteten. Kulturlivet og de kreative erhverv gemmer på et enorm potentiale, sagde Brian Mikkelsen og sluttede talen med at rose den udvikling Vejle Kommune har gennemgået:

– Jeg er helt sikker på, at med det fokus I har på klimaet, digitaliseringen og krydsfeltet mellem kultur og erhverv, så kommer der til at ske rigtig mange positive ting i Vejle Kommune også i de kommende år. Jeg håber, at I får sluppet nogle af de kreative kræfter løs, for der er et enormt potentiale her i Vejle.

Myselfie vinder Iværksætterprisen 2020

Myselfie ApS blev til årets nytårskur tildelt Iværksætterprisen 2020. Vejle-virksomheden har udviklet en Myselfie photobooth (fotoautomat), der tager billeder i 4K-opløsning og sikrer minder i knivskarp kvalitet fra fester, begivenheder og arrangementer. I valget af Myselfie til Iværksætterprisen 2020 lyder juryens begrundelse bl.a.:

”Virksomheden oplever stor omsætningsforøgelse, og har et internationalt skalerbart produkt. Virksomheden benytter et moderne digitalt koncept, der er nytænkende og rammer ind i tidens ånd. Tilfredsheden med produktet er tårnhøjt – hvilket kan aflæses på bedømmelserne på trustpilot. Virksomheden tjener som rollemodel for andre iværksættere gennem professionel og systematisk tilgang i forhold til kapitalfremskaffelse, professionel kommunikation, lytte til feedback fra kunder og en dedikeret indsats”

Myselfie blev hyldet på scenen for Iværksætterprisen 2020. Fra venstre ses Peter Skou, formand for BusinessVejle, Kim Winther fra CONNECT Denmark, borgmester Jens Ejner Christensen, medejere af Myselfie Peter Lynggaard og Thomas Bennedsen og erhvervschef Morten Damgaard. (Foto: Stjernegaard Fotografi & Film).

Kilde: Mikropol