23 februar 2021

Kan man 3D-printe en energibesparelse?

Det kan man godt, og det kan gå ret hurtigt. Se med og hør, hvad der sker, når softwareudvikleren møder prototypeværkstedet. Et hint – der er basis for et godt samarbejde.

Rapid prototyping. Det er faktisk lidt vanskeligt at udtale, men giver mening og kan være afgørende for, at man hurtigt kommer videre, når man som virksomhed er i gang med at udvikle et nyt produkt. I FabLab, der er et kreativt fabrikationslaboratorie, ved man, hvordan man griber protytyping an. På en måde, så kunden spiller med.

Det bliver hurtigt tydeligt, da Peter Dahl, der er leder i FabLab møder Thomas Munch-Laursen, der er CEO i Aguardio. Få minutter efter, at de har mødt hinanden, er de i sync. Thomas rækker ret hurtigt Peter en IoT sensor. Et produkt, som kan identificere løbende toiletter og nudge mennesker til at ændre adfærd. Og netop det med at ændre adfærd er et skarpt fokus for Aguardio. Softwaren er blot værktøjet i devices, som bidrager til, at vi kan spare på vandet.

Mennesker, motivation og miljø

Aguardio taler altså ind i den helt store miljødagsorden, som her får opbakning fra avanceret software og ikke mindst blikket på, hvordan man kan motivere mennesker.

Et scenarie Peter Dahl uden problemer kan koble sig på og snakken går videre omkring brainstorm og 3D-print. Og uden at have mødt hinanden før, opstår der hurtigt et fællesskab og en snak om, hvad man kan. Snakken går frem og tilbage, mens Peter og Thomas sporer sig ind på, hvordan man kunne have lavet en prototype Aguardios device i FabLab. Og det interessante er, at selv om det handler om teknologi, så handler det for dem begge mest af alt om løsninger. Om at skabe det, der passer ind i mennesker hverdag.

Mens Aguardio er en af beboerne i AI Innovation House, er FabLab en af de mange samarbejdspartnere. Den korte snak mellem Peter og Thomas viser ikke alene, at man kan 3D-printe en energibesparelse. Den understreger også, hvad der sker, når mennesker mødes og udvikler i fællesskab. Måske er du også nysgerrig på, hvordan entusiasmen breder sig, når Peter og Thomas taler sammen. Måske tænker du endda: Må jeg være med?